Učení o správném přístupu k výuce, kterou poskytují Mistři

11.10.2024 21:33


Mistr Hilarion
2. ledna 2008



JÁ JSEM Mistr Hilarion, který k vám přišel prostřednictvím našeho posla.

Jako vždy bych vám rád poskytl malé poučení a upřímně doufám, že pro vás bude moje poučení přínosem.

Nemůžete se dlouho soustředit na předměty, které vás učíme. Ve vašem životě je příliš mnoho rozptýlení. Nicméně vaší první a nejdůležitější vlastností je schopnost koncentrace a soustředění na předmět, který studujete. Když se pak dokážete soustředit na naši výuku, začnete si lépe osvojovat předměty, které vás učíme.

Dokud budete i nadále číst naše diktáty mezi řečí, doslova mezi jídlem a sledováním televize, nedosáhnete potřebného účinku našeho učení ani neprospějete své duši.

Vzpomeňte si, že když se věnujete nějaké náročné práci, zdali bude úspěšná, když budete neustále rozptylováni a budete se snažit dělat deset věcí najednou. Proč máte pocit, že duchovní práci můžete dělat jen tak mezi řečí, mimochodem, letmo?

Dokud si ve svém vědomí nevytvoříte správný přístup k duchovní práci, nebudete schopni dosáhnout smysluplných výsledků.

S lítostí musím konstatovat, že nedostatek pozornosti a soustředění je zhoubou vašeho času. Snažíte se vstřebávat všechny možné věci najednou. Posloucháte rádio nebo sledujete televizi, telefonujete a snažíte se číst naše Poselství.

Dokud v sobě nenajdete sílu vzdát se všeho a věnovat se pouze přijímání duchovního pokrmu, bude vám četba našich Poselství nejen k ničemu, ale i na škodu vašemu rozvoji.

Prozradím vám proč. Pokud se věnujete nějaké světské činnosti, například posloucháte moderní hudbu v rádiu nebo sledujete reklamy v televizi, a zároveň se snažíte číst naše Poselství, pak veškerou energii, kterou vkládáme do našich Poselství, nesprávně využíváte. A místo toho, aby váš vývoj šel kupředu, sklouzáváte zpět.

Pochopte, že hovoříte s Bohem, komunikujete s Mistry, kteří jsou daleko před vámi a vystoupili na vyšší stupně evolučního vývoje. Proč v sobě máte tolik neúcty?

Proč vám chybí základní slušnost při komunikaci s námi?

Chtěl bych, abyste přestali považovat Učení, které předáváme prostřednictvím našeho posla, za něco samozřejmého a běžného.

Na předávání každého Poselství pracují tisíce bytostí Světla. Vynakládáme drahocennou Božskou energii, kousek po kousku ji sbíráme a vkládáme do našich Poselství.

Pokud nezměníte svůj spotřebitelský postoj k Božské milosti, která vám byla dána, zavřeme dveře našich učeben a vy zůstanete na chodbě a budete čekat na novou Božskou příležitost.

Jak rychle si lidstvo na všechno zvykne. A je pro nás nesmírně obtížné pochopit, jak můžete považovat čtení našich Poselství za souběžné s nějakou zábavnou činností, například sledováním videofilmu.

Někteří z vás pomocí našich Poselství lákají na svá shromáždění zvědavce a používají naše Poselství jako duchovní lahůdku.

Podívejte se na sebe zvenčí. Podívejte se, co děláte.

Komunikujete s Bohem! Mějte vnitřní slušnost a dejte se do pořádku, než začnete komunikovat s Bohem.

Ovšem tento způsob komunikace s Bohem je ve vaší době velmi běžný.

A první věc, kterou musíte udělat, je rozvinout v sobě kvalitu uctivého postoje k Božství.

Musíte se postarat o mnoho dalších svých nesprávných aspirací. Musíte se zamyslet nad mnoha věcmi a důrazně si vštípit vlastnost pokory.

Přestaňte vnímat Mistry jako dojné krávy. Ano, staráme se o vás, učíme vás, utěšujeme vás, léčíme vaše fyzická těla i duše, ale proč vše, co od nás dostáváte, považujete za samozřejmost? Proč zapomínáte na vděčnost?

Musel jsem s vámi dnes o tomto tématu vážně promluvit, protože pokud nezměníte svůj postoj ke komunikaci s Mistry a nedokážete překonat některé negativní povahové rysy, které vás provázejí, můžete velmi poškodit svou duši. Pamatujte, že když přijímáte Božskou energii, sami ji ve svém světě směrujete pomocí svých myšlenek, pocitů a stavů. A pak, když přijímáte energii v nesprávném stavu při čtení našich Poselství, můžete ji také nesprávně použít, nasměrovat ji k znásobení iluzí, vytvořit karmu.

Ve své fázi evolučního vývoje musíte k používání Božské energie přistupovat zodpovědněji.

Dnes jsem přišel, abyste se zamysleli nad tím, zda správně nakládáte s našimi Poselstvími, informacemi v nich obsaženými a energií v nich obsaženou.

Doufám, že moje dnešní poučení pro vás bude užitečné.

JÁ JSEM Hilarion.