Beseda o Zákonu karmy

02.07.2007 15:51

 

Milovaný Lanello
2. července 2007


JÁ JSEM Lanello, který k vám dnes přišel prostřednictvím našeho posla.

Jako vždy jsem velmi rád, že se s vámi setkávám! A jako vždy se naše dnešní setkání odehrává ve znamení obrovské Lásky, kterou cítím k lidstvu na Zemi, k vám, moji bratři a sestry, kteří jste nyní ve vtělení.

Z mého současného vzestoupeného stavu vědomí se mi mnohé z toho, co se stalo v mém životě, když jsem se inkarnoval jako Mark Profet, zdá jako marná ztráta času a úsilí. Když se vědomí osvobodí od lidských pocitů a připoutaností, mnohé okolnosti a mnohé věci vypadají úplně jinak. A až budete zažívat negativní stavy vědomí, obraťte se na tento můj diktát a znovu si ho přečtěte. Protože vaše vědomí se významně podepisuje na všem, co se vám děje. A pokaždé, když se vracíte ke stejným událostem svého života, hodnotíte je jinak, protože se mění stav vašeho vědomí. Právě tuto změnu stavu vašeho vědomí musíte ve svém životě vysledovat. Pochopit, jak vaše vědomí, vaše úroveň vědomí souvisí se vším, co se ve vašem životě děje.

Vaše karma jako nesprávně použitá v minulosti Božská energie se k vám nevyhnutelně vrací. Pokud jste však vyzbrojeni vědomostmi a chápete, že vše, co se vám v životě děje, se děje právě proto, že k tomu byly důvody ve vaší minulosti, v této inkarnaci nebo v minulých inkarnacích, je pro vás mnohem snazší vnímat okolnosti vašeho života než pro lidi, kteří nejsou obeznámeni s působením Zákona Karmy. Tito lidé se podobají nerozumným bytostem, které se zamotaly do svých vlastních okolností a nedokážou rozmotat síť. Každý chybný pohyb vede k tomu, že se pouta jejich nekvalitních stavů kolem nich utahují stále pevněji. A když už se zdá, že z této situace není východiska, obracejí se nakonec oči chřadnoucích k Nebesům. A srdce se otevírá v poslední naději. A v tu chvíli dochází k osvícení, k předtuše Vyššího světa. Uplyne ještě nějaký čas a člověk si začne myslet, že existuje Vyšší zákon, který řídí celý jeho život.

Samozřejmě musíte být velmi namyšlení, abyste si mysleli, že všechno ve svém životě děláte sami a že všechno sami řídíte. Svůj život máte pod kontrolou do té míry, do jaké vám to dovoluje Božský Zákon.

Nemyslete si, že budete donekonečna nekontrolovaně využívat Božskou energii k uspokojování svých rozmarů a potěšení svých nižších těl. Až pohár karmy, jako následek vašich mnoha negativních činů v minulosti, přeteče, dostane se vám s neúprosnou stálostí zpět veškerá energie, kterou jste zneužili. Ve svém životě čelíte problémům, které jste si v minulosti sami vytvořili. A teprve když si začnete uvědomovat, že se vám neděje nic, co byste sami nikdy nevytvořili, když si přestanete stěžovat na osud a obviňovat druhé ze svých potíží a neštěstí, když se dokážete kát a pokáním ulehčit svému srdci, pak se sevření karmy uvolní a jste schopni se podívat na svět, na sebe a na své postavení ve světě jinak.

Znalost tohoto velmi jednoduchého Zákona vám výrazně usnadní život. Učíte se totiž na příkladech, jak tento Zákon funguje. A stanete se schopnými správně zacházet se vším, co vás v životě potká.  A pak, když správně vnímáte lekce života, projdete svými zkouškami, testy a odpracujete si negativní karmu, kterou jste si dříve vytvořili.

Čím lépe si uvědomujete všechny okolnosti svého života, tím snadněji se vám žije. A pokud znáte diagnózu, můžete podstoupit správnou léčbu, která váš stav zmírní.

Věřte, že stav vašeho vědomí určuje všechny okolnosti vašeho života. Okolnosti vašeho života se nevyhnutelně mění spolu se změnou vašeho vědomí. Proto bych těm z vás, kteří následují Cestu, kterou učíme, doporučil, aby se naučili přijímat velmi rychlou změnu všech okolností svého života, všeho, co vás obklopuje. Pokud se ve svém životě nesetkáte s žádnou změnou včera, dnes ani zítra, znamená to jediné - vaše vědomí se nemění. Když se vydáte na Cestu učednictví a vytrváte na ní, vše ve vašem životě se začne měnit rychlostí blesku. A vy potřebujete jedinou vlastnost - klidně přijímat každou změnu a uvědomit si, že všechny změny, dobré i špatné, následují v pořadí, v jakém musí následovat podle neúprosného Zákona Karmy.

Vaše životní situace a potíže přímo souvisejí s vašimi vlastními minulými činy. Proto si nemůžete stěžovat ani na svého manžela, ani na své děti, ani na svého šéfa, ani na své přátele a známé. Všechny následky jste si totiž vytvořili sami, a to v okamžiku, kdy jste si svými špatnými činy vytvořili karmu.

Uvědomění si této jednoduché Pravdy a pokora před Zákonem vám umožní od nynějška jednat v souladu s tímto Zákonem a nevytvářet novou karmu.

Začínáte si také uvědomovat, že nejen vaše špatné skutky vytvářejí negativní karmu, ale také vaše správné, Bohu milé skutky vytvářejí karmu, ale dobrou karmu. A poměr mezi vaší dobrou a negativní karmou vám dává možnost regulovat a usměrňovat proces sestupu karmy pomocí dispensací, Božích milostí, darovaných vám Mistry.

Ze slepého nástroje osudu se karma stává vaším pomocníkem a Učitelem.

Když se vás tato Božská Pravda zmocní natolik, že každý svůj čin v životě posuzujete z hlediska Zákona Karmy, uvědomíte si, že jste osvobozeni od působení tohoto Zákona a dosáhnete skutečné Božské Svobody.

Přesně stejná analogie existuje i ve vašem světě. Pokud dodržujete zákony, které ve společnosti existují, jste na svobodě, ale pokud chcete porušit zákon, pak dříve či později půjdete do vězení a budete si muset odpykat trest.

Všichni jste uvězněni hmotou. A vaše osvobození nevyhnutelně přijde, když si osvojíte Božský Zákon a budete se jím ve svém životě řídit.

Rád jsem vám poskytl toto malé vysvětlení fungování Zákona Karmy. A upřímně doufám, že tato moje beseda bude pro vás všechny užitečná.

JÁ JSEM Lanello.