Včasné pokyny

24.06.2007 20:20


Milovaný Serapis Bey
24. června 2007


JÁ JSEM Serapis Bey, který k vám opět přišel.

V tento den jsem přišel předat další Poselství obsahující Učení, staré jako tento svět.

Přicházíme znovu a znovu, ne abychom vám zjevili novou Pravdu, ale proto, abyste si vzpomněli na tu Prastarou Pravdu, kterou jste znali už dávno, ale zapomněli jste na ni, protože jste byli příliš ponořeni do hmotného světa. A nyní nastal čas vzpomenout si na svůj Zdroj a vrátit se k němu. Jsme rádi, že navzdory mnoha rozptýlením ve hmotě se o naše Učení stále zajímá dostatečný počet jedinců. Existuje mnoho dalších zdánlivě módních učení, která vám nabízejí mnoho věcí k nahlédnutí a studiu. Pokud se však nezaujatě podíváte na Pravdu, kterou vám nabízíme, a porovnáte ji s učeními, která jsou vám hojně nabízena na duchovním trhu, uvědomíte si jediné - je to ta Pravda, která tu s vámi byla vždy. Je to ta Pravda, kterou jste se učili  v dávné Lemurii a Atlantidě, ve všech Školách Mystiky v minulosti i současnosti, které kdy na Zemi existovaly.

V Učení, které vám nabízíme, není nic nového, až na jednu věc: toto Učení vás má přivést zpět do vyšší reality. Díky tomuto Učení musíte zahájit vzestupný cyklus, vzestupnou spirálu, která vás pozvedne z hmoty a umožní vám vrátit se do světa, z něhož jste kdysi sestoupili do hmoty. Musíte si vzpomenout na váš Zdroj a vaše předurčení. Musíte si uvědomit tu prostou pravdu, že ve vašem světě není nic, co by pro vás bylo smyslem života. Protože váš svět je stvořen na určitý čas, na dobu, kdy musíte projít svými lekcemi a vyspět.

A toto období určené k vašemu dospívání se chýlí ke konci. Je škoda, že příliš mnoho duší je stále ve stavu hlubokého spánku a přes veškeré naše úsilí je nelze probudit. My bijeme na zvony Svobody, voláme vás k vaší Svobodě, k vašemu osvobození z pout hmoty. A cítíme, že je naší povinností vás informovat, že doba spánku skončila. Mnozí z vás budou hrubě probuzeni, neboť není možné déle čekat. Nedbáte našich výzev, nadále bloudíte v iluzi a nevěnujete pozornost našemu volání.

Nebesa vás volají. Potřebujeme vaši pomoc. A ti z vás, kteří jsou připraveni přijmout naše Učení, ti z vás, kteří nejen čtou naše Poselství, ale kteří jsou připraveni pro Bratrstvo skutečně něco udělat, ti by měli reagovat jako první. Vyzýváme vás nejen k modlitbě, ale vyzýváme vás, abyste byli připraveni konat reálné skutky na fyzické úrovni. To neznamená, že musíte všeho nechat a jít tam, kam vám řekneme, abyste šli. Měli byste především přinést Božské vědomí a Božské vzory na místo na zeměkouli, kde žijete, do své rodiny, na své pracoviště. Vy a pouze vy jste schopni přinést světu nové vědomí. A předvídám, že to pro vás nebude snadné. Budete muset vykonat hrdinský čin, mnoho hrdinských činů, protože vše, co vás obklopuje, vám bude klást odpor. A budete čelit jedné obtíži za druhou, jedné překážce za druhou. Je velmi obtížné působit ve světě kolem vás a velmi obtížné vnést do světa nové vědomí a nové myšlení.

Vše se musí změnit. A vše se musí změnit podle Božích vzorů, v souladu s tím Zákonem, který byl přikázán proroky a vyjádřen v mnoha svatých písmech minulosti.

Nyní nastal čas, kdy musí být Božské vzory a Božský Zákon usazeny na fyzickou úroveň. Nečekejte, že to bude snadné. Nečekejte, že všichni kolem vás přijmou nové s otevřenou náručí. Ne, každý krok správným směrem bude učiněn s obrovskými obtížemi. A přijdou k vám pochybnosti o správnosti směru vámi zvolené  Cesty. Budou vám šeptat do ucha a přímo vás upozorňovat, že Božské dílo nemůže působit takové obtíže a setkávat se s takovým odporem. Chci vám však připomenout, že váš svět se natolik vzdálil od Božských vzorů, že návrat k nim mnozí považují za útok na základy. Lidstvo si totiž během mnoha tisíciletí vytvořilo tolik vlastního, od Božského odlišného, co je třeba zničit, že se rozchodu s těmito starými věcmi příliš mnoho lidí brání.

Vzpomeňte si, jak je pro vás těžké přimět se k tomu, abyste ve svém životě něco změnili, třeba jen to, abyste se vzdali nějakého zlozvyku. A teď si představte, že je třeba v krátké době změnit způsob života milionů lidí. Jak myslíte, že budou nepřipravení jedinci přistupovat k novým vzorcům chování, které zavedete? Každý krok bude samozřejmě obtížný. A každý krok, který učiníte správným směrem, přirozeně vyvolá odpor těch sil, které brání svůj způsob života, své chápání Božího Zákona.

Za mnoho tisíciletí existence lidské civilizace se lidem podařilo vnést deformace do všech oblastí života, včetně oblasti náboženství. A mnohá náboženská dogmata a pravidla nutí lidi bránit stanovený systém náboženského světonázoru. Nečekejte tedy, že to pro vás bude snadné. Musíte si uvědomit velkolepost práce, která vás čeká. Musíte vědomě prosazovat Božské vzory ve všem: v morálce, mravech, vzdělání, náboženství, zdravotní péči. Každá oblast lidské činnosti potřebuje změnu. Bude to revoluce ve vědomí. Proto se ti lidé, kteří nejsou na změny připraveni, budou bránit a obhajovat svůj způsob života, své chápání Boha.

Budete muset hájit Božské vzory chování, aniž byste se zapojili do boje. Budete muset prosazovat Božský Zákon. A tento Zákon budete muset ve svém životě projevovat. Mnoho lidí v minulosti tak tvrdě obhajovalo nové vzory, nový způsob života, že sklouzli k netoleranci a náboženskému extremismu. Varuji vás, že budete muset raději obětovat své životy, než abyste připustili jakýkoli druh netolerance a fanatismu.

Musíte zopakovat čin Krista, který se raději rozhodl podstoupit své ukřižování, než aby se postavil na obranu Zákona se zbraní v ruce.

Každý z vás by měl být připraven obětovat se, ale neporušit žádné z Božských Přikázání[1], zapsaných Mojžíšem na deskách. A nyní nadešel čas, kdy musíte dodržovat nejen těchto deset přikázání. Musíte plnit hlavní přikázání: obětovat své tělo, ale v Duchu zachovávat zásady, kterým vás učíme.

Buďte připraveni rozloučit se se svými těly, ale zachovat své duše.
Ne všichni zemřou, ale všichni se změní[2].
Rád jsem vám v tento den poskytl pomoc a dal svá ponaučení.

JÁ JSEM Serapis.
________________________________


[1] V jednoho Boha věřit budeš. 2. Nedělej si modlu. 3. Nevezmeš jména Božího nadarmo. 4. Pamatuj na sobotní den, abys ho posvětil. 5. Cti svého otce a svou matku, aby se ti prodloužily dny. 6. Nezabiješ. 7. Nesesmilníš. 8. Nepokradeš. 9. Nevydáš křivé svědectví proti svému bližnímu. 10. Nepožádáš manželky svého bližního, nepožádáš domu svého bližního, ani jeho pole, ani jeho služebníka, ani žádného jeho dobytka.“ (5. Mojžíšova 5,6-21)

[2] Říkám vám tajemství: ne všichni zemřeme, ale všichni budeme proměněni..(1. Korintským 15,51)