Dáváme vám Živé Slovo, Živé Učení a očekáváme, že naše Slovo a naše Učení přenesete do svých životů prostřednictvím konkrétních činů na fyzické úrovni

18.07.2006 20:20


Sanat Kumara

18. července 2006



JÁ JSEM Sanat Kumara, který k vám dnes opět přišel. JÁ JSEM přišel s cílem přinést vám Božskou  Pravdu. Snili jste o tom, že budete mít ve svých srdcích přístup ke vší celistvosti Božské Pravdy. A nyní přichází čas, kdy vám musí být zjeveno Slovo Boží. Ne proto, že by pro vás toto Slovo bylo až dosud nepochopitelné, ale proto, že vaše srdce byla uzavřena Božské Pravdě.

Ve svém srdci můžete slyšet jen to, na co jste připraveni a co  očekáváte. A my jsme zase vždy připraveni dát vám to, po čem toužíte. Je to velmi podobné výchově dětí. Když vyrůstají děti, staré hračky je přestávají zajímat a dívají se na nové hračky, ke kterým jejich vědomí dospělo. Postupně se pak děti stávají dospělými a vstupují do života dospělých, přičemž v dospělosti pokračují v hraní těch her, na které je jejich vědomí připraveno. A nakonec přijde takový okamžik, kdy žádné hry fyzického světa nemohou lidské vědomí uspokojit, a to znamená, že lidská bytost je připravena na přechod na novou úroveň vědomí, do jiného světa.

Přechod do tohoto světa je zpočátku nepostřehnutelný a sotva rozpoznatelný. Tento svět se otevírá uvnitř vás. Nejprve jen trochu, pak stále více a více cítíte tento jiný svět, odlišný od vašeho fyzického světa. S tímto světem přicházíte do kontaktu ve svých snech, ve chvílích prozření v tichu svého srdce. A tento svět z vašeho srdce se postupně začíná šířit do vašeho fyzického světa. A váš fyzický svět se začíná měnit, zdokonalovat a získávat rysy jemnohmotného světa. Toto pronikání světů začíná ve vás a vy jste tou pokročilou skupinou dobrovolníků, kteří svým vědomím prorůstají do Nového Světa a přibližují příchod tohoto Světa pro celou planetu.

Tento proces právě probíhá. Začal už dávno. V poslední době se však tento proces zrychluje a zrychluje. A přechod do Nového Světa, na novou úroveň vývoje, může proběhnout mnohem rychleji, než bylo plánováno, pokud stejně rychle poroste i tempo růstu vašeho vědomí.

Věřte mi, že vaše vědomí je největším omezujícím faktorem, který brzdí vývoj na vaší planetě. Až dosud jste byli jako žáci opakovaneho ročniku, kteří se nebyli schopni naučit dané lekce. A my jsme se museli uchýlit k mnoha umělým metodám, abychom váš vývoj posunuli ze slepé uličky, na které jste uvízli. A nyní se temný středověk vašeho vědomí chýlí ke konci. Přichází probuzení a úsvit nového dne. Jsem šťastný, že mohu konstatovat tento přechod vašeho vědomí na novou úroveň.

Jak se Nebesa radují, že tolik lidí dosáhlo stavu probuzeného vědomí!

Nepolevujte, protože bahno fyzického světa může vaše vědomí znovu pohltit a dostat ho na nižší úroveň, která je vlastní člověku-zvířeti. Pamatujte a vždy vězte, že jste Bohové a dalším stupněm vašeho vývoje je stát se konečně člověkem rozumným a Bohočlověkem.

Váš rozdíl od nás spočívá pouze v úrovni vašeho vědomí a mnozí Nanebevzetí Mistři jsou připraveni obětovat část svých kauzálních těl, aby vám umožnili růst vašeho vědomí. A mnozí z Nanebevzetých Mistrů skutečně obětují mnoho a přicházejí do inkarnace částečně, pronikajíce do těch jedinců, kteří na jemnohmotné úrovni dali k takovému přebývání svůj souhlas. To vám poskytuje příležitost získat skok v úrovni rozvoje vašeho vědomí. A získáním takového zrychlení můžete ovlivnit ty, kteří jsou vám blízcí, své příbuzné, známé a spolupracovníky. Takový skok vašeho vědomí se nemůže skrýt před zraky těch lidí, kteří vás znají již dlouho. A nebudou schopni si vysvětlit ani to, co se s vámi stalo, ani to, proč o vás ztratili zájem a už se s vámi nesnaží komunikovat. Ale jiní lidé, kteří ve vás cítí ty vibrace, o něž dlouho usilovali, s vámi najdou společné styčné body. A vy se budete moci sjednotit na nové úrovni vědomí a vytvářet novou budoucnost na této nové úrovni vědomí. Budete schopni ovlivňovat vše kolem sebe. Schopnost sjednotit se a dělat věci společně je nesporným důkazem, že jste dosáhli nové úrovně svého vědomí. Můžete ostatním lidem vyprávět o svých zásluhách a úspěších, jak chcete, ale pokud se na fyzické úrovni vaše vnitřní úspěchy neprojeví v podobě konkrétních činů, plodů, pak je cena těchto úspěchů mizivá. A s největší pravděpodobností jsou to jen astrální vtipálci, kteří si z vás dělají legraci a vyprávějí vám o vaší význačnosti, které jste ještě nedosáhli, protože úroveň vašeho vědomí vám nedovoluje vystoupit nad astrální úroveň.

Všechny vaše úspěchy by se měly projevit na fyzické úrovni. A vaším hlavním úspěchem je schopnost spolupracovat a konat konkrétní skutky na fyzické úrovni. Ne budovat mýtické projekty na jemné rovině, ale vyhrnout si rukávy a postavit dům pro seniory, školku pro děti, vysadit zahradu a pomoci bližnímu. Ve vašem světě je mnoho věcí, které je třeba udělat, a všechny tyto věci dělají ti, kteří dosáhli určitých duchovních úspěchů a nemyslí si, že něčeho dosáhli.

Tímto způsobem můžeme změnit svět prostřednictvím těch, kteří připravili svůj chrám pro náš příchod a vyjádřili ochotu sloužit.

Nyní se doba změnila. A jestliže dříve bylo pro vyřešení vaší karmy nutné odříkávat vzývání a modlit se, nyní je čas konkrétních činů na fyzické úrovni. A když začnete spolupracovat na realizaci plánů Mistrů na fyzické úrovni, vaše karma se odpracuje rychlostí blesku. To je nová dispensace pro vaši dobu. Odpracování karmy se urychlí u těch, kteří na fyzické rovině podnikají konkrétní činy, zaměřené na naplnění plánů Bratrstva.

Naše plány se nemění už miliony let. Naše plány spočívají v předávání Učení a v následování Učení. A je obzvláště dobré, když své úsilí uplatníte při vzdělávání dětí a mládeže. Protože za deset až dvacet let vaše úsilí přinese své skutečné plody, až nová generace vstoupí do dospělosti a bude tento život budovat na Božských principech.

Dnes jsem vás chtěl znovu upozornit na nutnost vaší práce na vašem vědomí a zároveň na vaši kolektivní práci mezi sebou na fyzické úrovni. Není čas čekat, až se stanete zcela dokonalými. Vaše snahy přinesou ovoce mnohem rychleji, pokud budete ve svém každodenním životě uplatňovat všechny znalosti, které jste se naučili, hned jak jste je získali. Vše, co není zakotveno v praxi, se stává zbytečným, mrtvým poznáním.

Dáváme vám Živé Slovo, Živé Učení a očekáváme, že naše Slovo a naše Učení uvedete do života konkrétními skutky na fyzické úrovni.

JÁ JSEM Sanat Kumara,
s Nadějí a Vírou ve vás.